Gemiddeld wachten mensen met een slapeloosheidsprobleem twaalf (!) jaar voor ze hulp zoeken. Terwijl het zoveel impact heeft. Bel 06-25226738 of mail sanderscoaching@kpnmail.nl en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ook als telefonisch en/of e-traject
Je hoeft niet in de buurt te wonen om bij mij een oplossing te vinden voor je slaapprobleem. De begeleiding kan ook telefonisch, via videobellen of een e-traject plaatsvinden, of in een combinatie van die vormen. Voor het doorlopen van het gehele CGI-protocol geldt een vaste prijs van € 495, ongeacht de vorm waarin de coaching wordt aangeboden. De prijs is inclusief 21% btw voor particulieren en excl. 21% btw voor ondernemers.

Veel mensen hebben weleens een periode waarin ze slechter slapen. Soms is daar een medische oorzaak voor, maar vaker nog ontbreekt die. Als de oorzaak weggenomen wordt, zoals stress, worden de nachten doorgaans weer beter.
10% van de Nederlandse bevolking heeft echter last van chronische slapeloosheid (insomnie). Dit is de meest voorkomende slaapstoornis. Doordat je lichamelijk en geestelijk onvoldoende herstelt, ontstaan uiteenlopende klachten. Van vermoeidheid tot geheugenproblemen en een grotere kans op onder meer hart- en vaatziekten. Ook kan het leiden tot depressiviteit.

We spreken van insomnie als:
* de slapeloosheid langer dan een maand aanhoudt
* je moeilijk inslaapt, doorslaapt of erg vroeg wakker wordt
* je er overdag last van hebt (denk aan vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, minder presteren op het werk).

Bewezen effectieve methode
Slapeloosheid is meestal goed te verhelpen als je weet wat een goede nachtrust bevordert, wat je slaap verstoort én als je je gedrag daarop aanpast. De meest effectieve en bewezen methode om hiermee aan de slag te gaan is CGT-I (cognitieve gedragstherapie bij insomnie). Ik begeleid aan de hand van het CGT-I-protocol. In dit traject ga je gedurende zes weken actief met je slaap aan de slag, individueel of in een groep.

Inhoud
* inzicht in de werking en functie van slaap
* inzicht in de factoren die je slaap beïnvloeden (onder meer slaapomstandigheden, slaapgewoontes, gedachten, eten en drinken, stress en ontspanning)
* en deze stap voor stap bij jezelf onder de loep nemen en aanpakken.

Eén inzicht wil ik alvast met je delen:
Een goede nachtrust begint overdag!