Omvalpreventieweek

 

Bitter & Zoet in Veenhuizen

Bitter & Zoet in Veenhuizen

Het zijn vaak uw beste mensen. Ze zetten zich tomeloos voor het bedrijf in en zijn nooit te beroerd een stapje harder te lopen. Ze zijn perfectionistisch en hebben een hoog verantwoordelijk-heidsgevoel. Mensen die u niet graag voor langere tijd zou willen missen.

En toch ligt dat gevaar op de loer. Want de karaktereigenschappen en inzet die deze mensen zo waardevol maken, kunnen zich ook tegen hen keren. En daarmee tegen u. Wie altijd maar rent en de lat hoog legt, kan chronisch overbelast (gestrest) raken. Met langdurige uitval tot gevolg. Je kunt het best lange tijd op wilskracht volhouden en de signalen van het lichaam negeren, maar op een dag is het op. Daar zit uw werknemer niet op te wachten, en u evenmin.

U denkt misschien ‘bij ons is stress geen probleem’? Maar stress is een van de meest voorkomende redenen van verzuim. Let eens op: zijn er bij u mensen die zich steeds vaker ziek melden, vermoeid zijn, concentratieproblemen hebben, besluiteloos of sneller geïrriteerd zijn? Het kunnen allemaal tekenen van stress zijn.

Grijp op tijd in! Vóór uw werknemer omvalt.

Bitter & Zoet in Veenhuizen en Sanders Coaching kunnen u daarbij helpen. Zij hebben de handen ineengeslagen om langdurige uitval van deze waardevolle en gedreven mensen te voorkomen. Onze oplossing voor dit probleem is samengebundeld in

de omvalpreventieweek

Het programma bestaat uit dagelijkse individuele coaching, beweging, leefstijladvies en ontspanningstechnieken, waarbij ook de natuurlijke omgeving wordt betrokken. De benadering is oplossingsgericht, wat bewezen snelle én blijvende resultaten oplevert. Voor de invulling van het programma wordt samengewerkt in een team van deskundigen.

De medewerker verblijft gedurende de hele periode bij Bitter & Zoet, op basis van volpension, en kan daar gebruikmaken van alle faciliteiten.

HET RESULTAAT

Voor de werkgever:

 • voorkomen of ten minste reduceren van langdurig verzuim
 • veel sneller herstel van de werknemer
 • preventie van toekomstige stressproblematiek
 • behoud van de waardevolle inbreng van de werknemer

Voor de werknemer:

 • aanleren van technieken en methodes om stress te voorkomen en tegen te gaan
 • vergroten van de persoonlijke effectiviteit
 • bewustwording van wat voor hem/haar waardevol is (dit houdt ook in: bezinning op de loopbaan)

DE WERKWIJZE

De benadering is positief en gericht op het versterken van de kracht, het zelfvertrouwen en de zelfsturing. De coaching wordt verzorgd door Sandra Sanders of andere oplossingsgericht werkende coaches. Waar zinvol wordt gebruikgemaakt van complementaire expertise. Hiervoor wordt samengewerkt met specialisten in onder meer paardencoaching, voeding, bewegen, adem- en ontspanningstechnieken.

De precieze inhoud van het weekprogramma wordt vastgesteld na een schriftelijke intake. Vaste onderdelen zijn:

 • het aanleren van methoden om stress te voorkomen en tegen te gaan;
 • het vinden van een goede werk-privébalans;
 • leren ontspannen;
 • adviezen over een gezonde levensstijl.

In het programma wordt gebruikgemaakt van bewezen effectieve behandelmethoden. Daarnaast worden nieuwere methoden ingezet, zoals paardencoaching.

 NA DE WEEK

In de weken volgend op het verblijf bij Bitter & Zoet zal de cliënt aan de hand van ‘thuiswerkopdrachten’ aan het werk worden gezet om de nieuwe inzichten en opgedane kennis om te zetten in nieuw gedrag. Om dit proces zorgvuldig te begeleiden loopt de coaching nog drie maanden door. Daarvoor worden drie telefonische consulten en drie terugkomdagen ingepland. Daarnaast zijn er twee evaluaties op het bedrijf, samen met cliënt en leidinggevende/directeur.

Wij kennen geen wachtlijsten. Uw medewerker kan binnen een week bij ons terecht.

 Bereken wat het u kost wanneer u NIET ingrijpt:

http://www.verzuimkosten.nl/TNO/ToepassingFrame.htm

Hier vindt u de folder Omvalpreventie.

Voor meer informatie, een vrijblijvend bezoek aan uw bedrijf en/of reserveringen, neem contact op met drs. Sandra Sanders.

50 TIPS voor minder stress!


Ervaring klant
'Op wonderlijke wijze heb ik in één natuurwandeling hét antwoord gekregen'